Image

Het Koor van het 4 Mei Projekt
"Verkeedr Verbonden"

Zondag 30 april 2023
15:00 uur
Entree: € 10,-

“Verkeedr Verbonden” - over de kracht van taal
Zingend, klappend, schreeuwend, soms fluisterend, soms swingend, verkennen we de kracht van taal in kleine en grote conflicten. ‘Verkeedr verbonden’, de nieuwe muzikale voorstelling van het koor van het 4 Mei-Projekt, toont de kracht en betekenis van taal in al haar facetten. De première is op 4 mei om 21.00 in de Doopsgezinde Kerk in Groningen.
Het programma is gevarieerder dan ooit; de première van het ritmische Verzet van componist Ronald Poelman op een gedicht van Remco Campert. De stampende aanklacht tegen de ‘roar of war’ in Advance Democracy van Benjamin Britten met een tekst van Randall Swingler. Het swingende jazzy Words van Anders Edenroth.
Op het programma staan twee werken van onze eigen dirigent Robert Ramaker. Dichter Sylvia Dragtstra, ook sopraan in het koor, maakte de tekst voor zijn compositie "De Schaduw van Woorden". Dit werk, speciaal voor ‘Verkeedr Verbonden’ gemaakt.

Credits

• Dirigent: Robert Ramaker
• Piano: Beatriz Galán
• Regie: Niels Smit Duyzentkunst

Meer Informatie

Het koor van de culturele vereniging 4 Mei- Projekt is een enthousiast gemengd koor, o.l.v. Robert Ramaker. Wij brengen ieder jaar een nieuw programma met bijzondere, minder bekende en nieuwe muziek. Onze programmathema’s, zoals Brose Aarde, Verzet, Over grenzen en Wij zijn de anderen, sluiten aan bij de herdenking op 4 mei, en de daarmee verbonden bevrijding van fascisme en sociale onrechtvaardigheid. Kortom, we zingen muziek die ertoe doet!

Klik hier voor informatie en kaarten:

De concerten die met de Stadjerpas te bezoeken zijn:
• 04 mei 2023 21:00 Doopsgezinde Kerk, Groningen
• 14 mei 2023 15:00 Synagoge, Groningen