Edo Douma "De poes met witte vleugels en de man"

Uitgesteld vanwege Corona.
Nadere info volgt

De vertelling gaat over een op leeftijd zijnde poes met artrose, die een oudere man uitkiest om voor haar te zorgen. De man zit eigenlijk niet op extra kosten van onderhoud en medische verzorging van een bejaarde kat te wachten. Toch neemt hij haar liefdevol op en al snel ontstaat tussen poes en man een innige band. Samen beleven ze hilarische en aangrijpende avonturen.
Tot de dag daar is, dat de man met pijn in het hart het besluit moet nemen om Simone, zoals hij de poes genoemd heeft, te moeten laten inslapen.

De toehoorder ervaart in het verhaal, dat het volkomen legitiem is om over het verlies van een huisvriend verdriet te mogen hebben. Maar vooral ook dat dierbare herinneringen aan onze speciale kameraadjes blijvend zijn. Een deel van de toneelvertelling wordt door de ogen van poes Simone verteld.

Kattenliefde

Acteur Edo Douma (1946) speelde bij diverse theatergezelschappen o.a. De Nieuwe Komedie, was initiator van het Vestzaktheater Oidiepoes te Zeist en gastacteur in televisieseries.

Douma heeft privé wat moeite met langdurige relaties, maar met katten kan hij het uitstekend vinden. In 2017 schreef hij het verhaal 'De poes met witte vleugels en de man' en sinds 2018 speelt hij de uitgewerkte voorstelling op locatie.

Trailer