Image

Kabaal Muziektheater 12-18
"Tegengas"

Zondag 2 juli 2023
14:30 uur
Entree: € 10,-

Een musical voor en door jongeren

De Groningse jongeren van Kabaal Muziektheater spelen een musical over de gaswinning en aardbevingen. Hoe beleven kinderen en jongeren uit het aardbevingsgebied de gaswinning, de aardbevingen, en de eindeloze procedures om herstel van de schade? Hoe gaan ze ermee om? In Tegengas zitten de spelers (12-18 jaar) niet bij de pakken neer.

Tegengas gaat over een groep jongeren die in actie komt tegen de gasboringen in de provincie. Lex en Saar ontvluchten hun huis, omdat hun ouders de hele tijd ruzie maken over de scheuren in de muren. Anouk wil de wereld verbeteren en Joyce werkt aan een protestlied. Samen besluiten ze een pand te kraken en in actie te komen tegen de gasfabriek in hun stad. De acties worden steeds extremer, maar de krant wil er geen aandacht aan besteden. 'Kindernieuws is geen nieuws', zeggen ze. Tot een van de actievoerders besluit om Bente, de dochter van de directrice van de gasfabriek te ontvoeren. Hoe loopt dat af?

Tegengas werd geschreven door Robert Ramaker en Kitty Goemaat. Robert is musicus, dirigent en won vorig jaar de Willem Wilmink publieksprijs voor het beste kinderlied. Kitty is cabaretière en regisseur. Samen zijn zij de drijvende kracht achter Kabaal, een musicalschool in Groningen voor kinderen en jongeren van 6 tot 18 jaar. Elk jaar maken ze met de oudste groep een avondvullende voorstelling over actuele onderwerpen voor jongeren.

WORKSHOP vooraf
Voor jongeren vanaf 10 jaar

11:00 uur

“Tijdens deze workshop ga je aan de slag met een liedje uit de musical. ‘Je kan nergens heen.’ Je gaat leren hoe je je stem beter kan gebruiken, zodat je klinkt als een echte musicalster. Tijdens de musical komt het lied ‘je kan nergens heen’ een paar keer voor. En dan mag je mee het podium op, en meezingen met de jongeren van Kabaal.“
De workshop wordt gegeven door Robert Ramaker, de muzikaal leider van Kabaal. Hij is liedjesschrijver, zangcoach en was in het verleden dirigent bij GOOV Muziektheater en musical ensemble Vals Alarm.

Je kan nergens heen
Dit is het liedje waar we mee aan de slag gaan. Maar als je zelf een lied hebt, waar je wat mee wilt? Laat het weten.

Je kan je tot 23 juni opgeven voor de workshop door een mail te sturen naar robertramaker@gmail.com
Als je geïnteresseerde jongeren kent uit je omgeving, stuur door, laat ze zich opgeven!

Credits

Tegengas wordt gespeeld door de musicalgroep van Kabaal Muziektheater. (12-18 jaar)

De voorstelling duurt ongeveer 2 uur is geschikt voor alle leeftijden.