Image

Rachel Croft
"Singer-Songwriter"

Zondag 19 november 2023
15:00 uur
Entree: € 12,50

Rachel Croft, geboren in Nottingham, ontwikkelde zich in York als zeer getalenteerde Singer-songwriter met wortels diep in de volksmuziek en kunst. Tijdens haar universiteitsjaren leerde ze zichzelf gitaar spelen en gelukte het haar los te breken van de reeds platgetreden muziekpaden om zich als onafhankelijke muzikant en artiest een weg te banen door middel van ‘busking’ in de straten van York.

In de loop der jaren is Rachels muziek naar een hoog niveau gestegen en geëvolueerd naar een meer genre-vloeiend geluid; het is filmisch, indie, vaak intens, met een vleugje soul uit de jaren 70. Haar songs worden als intensief en gevarieerd omschreven wat in combinatie met haar sterke podiumpresentatie haar in de schijnwerpers van een aantal toonaangevende Britse festivalpodia en -locaties in Europa heeft gebracht, waarbij ze de aandacht trok van o.a. BBC Music, csgm blog, POPMUZIK en Liverpool Sound and Vision.

Rachel begon langzaam haar carrière als songwriter op te bouwen en nam haar langverwachte eerste single "Only Dreams" in 2017 op. Deze werd o.a. gedraaid op BBC Radio 6 en was te horen op Tom Robinson's Fresh On the Net. Deze single werd daarop opgevolgd in 2019 door haar debuutalbum, 'Hours Awake’, dat voor meer dan 95% werd gefinancierd door volgers over de hele wereld, met als hoogtepunt een overvolle album lancering in The Crescent, York. Dit markeerde het begin van haar reguliere tournees door Nederland.

Sindsdien heeft Rachel een aanzienlijke aanhang opgebouwd op sociale platforms, met YouTube-plays van meer dan 160K. Ze heeft artiesten als Skerryvore ondersteund en nog 3 singles uitgebracht. "I said Wait" (2019), "We Are" (2020) en "Deep Water" (2020) "We Are" is door Rachel geschreven als commentaar op de staat van politiek en sociale media, deze was te zien op verschillende invloedrijke blogs, waaronder LA op Lock en Women of Substance, terwijl "I Said Wait" en "Deep Water”, meer van persoonlijke aard zijn. Alle singles kregen airplay op BBC Introducing waardoor Rachel geboekt werd op o.a. het Moseley Festival, Costa Del Folk Portugal en tournees in Nederland en Duitsland i.s.m. haar Nederlandse agency Real Cool Management.

Credits

Tegengas wordt gespeeld door de musicalgroep van Kabaal Muziektheater. (12-18 jaar)

De voorstelling duurt ongeveer 2 uur is geschikt voor alle leeftijden.