Rop Janze "Op naar 2020"

Zondag 1 december 2019
15:00 uur

Vier Kerst, Sinterklaas én Oud & Nieuw op één avond,
dan ben je er in één klap van af!

Een hilarisch cabaretprogramma met liedjes, gedichten en conferences en veel hapjes.
Over familiefeesten en –vetes, fijne herinneringen, terugkerende Piet-discussies, teleurstellende surprises en cadeaudilemma’s.

Rop Janze speelt de familie Van Driel. Maryvonne en haar broer Jan-Maarten kibbelen in het bijzijn van hun moeder Annie over wie de kerststal erft. Wie wint deze strijd?

Rop laat niet alleen zien hoe de familie Van Driel kerst overleeft, maar ook hoe BN’ers de feestdagen doorbrengen. Hij vertelt waarom hij Sinterklaas niet meer met familie en vrienden wil vieren. Met zijn publiek gaat hij dieper in op kerststress en kerstgenot.
De oude vertrouwde Sinterklaasliedjes zingt en danst hij in compleet andere, verrassende uitvoeringen. Rop blikt terug op het afgelopen jaar (o.a. Eurovisie Songfestival) en vooruit op 2020 (o.a. Eurovisie Songfestival). Worden de jaren twintig van de 21e eeuw net zo spannend als de ‘roaring twenties’ van de vorige eeuw?

Rop Janze was lid van Comedytrain en is regelmatig in het land te zien als cabaretier en als Poëzie Jukebox. Hij maakte twee cd-albums waarop duetten met o.a. Richard Groenendijk en Astrid Nijgh. Onlangs verscheen zijn bundel met theaterteksten getiteld
“Je weet toch nooit wat er onder die kleren zit”.

De pers over Rop's vorige theaterprogramma:

- ‘De voorstelling is van hoog niveau’ (Het Parool)
- ‘De voorstelling is levendig, afwisselend en dynamisch. De improvisaties oogstten waardering’ (Noord-Hollands Dagblad)
- ‘Prachtige sketches, gedichten, grappen en liedjes door taalkunstenaar Rop Janze’(De Sallander)

www.ropjanze.nl

www.poeziejukebox.nl

PANAROMA schreef een artikel over Rop. 'Nederlands songfestivalsucces is slecht voor PVV'

Woensdag 20 november is Rop te horen op radio 5 bij Hijlco Span in het programma 'Volgspot'